Çorlu, zengin yeraltı suları ve sanayiye ayrılmış boş alanları ile başlangıçta kimya, deri ve tekstil fabrikalarının yoğunlaştığı bir bölgedir.
İlçede, Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 5030 üye kaydı bulunmaktadır.
Özellikle tekstil, boyama, deri, ayçiçek yağı, kağıt, makine imalatı, dondurma fabrikaları, Çorlu-Tekirdağ yolu bölgesinde ise (Karatepe) Taş ocakları ve ayçiçek yağı işleyen fabrikalar, Çorlu-Çerkezköy yolu bölgesinde ise tekstil, boyama, kablo, meşrubat, kazan fabrikaları, Türkgücü Köyü yolu üzerindeki bölgede ise tekstil fabrikaları faaliyette bulunmaktadır.
Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi 1998 yılında 130 hektar alana kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. Bölge içerisinde hâlen 106 adet deri fabrikası bulunmakta olup, bu fabrikalardan 45 adedi faaliyet yapmakta ve 1.750 kişiye istihdam sağlamaktadır. Biri 3.000 m3/gün, ikincisi 4.500 m3/gün kapasiteli iki adet arıtma tesisi bulunmasına rağmen bölgenin en önemli sorunlarından biri olan çevre ve özellikle atık su sorunu nedeniyle 36.000 m3/gün kapasiteli üçüncü atık su arıtma tesisi yapılarak faaliyete geçirilmiştir.