Ambalaj Atık Sözleşmesini Yeniledik

Orjinal Resim

2021 yılında “Sıfır Atık” projesi kapsamında Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Bayrec Geri Dönüşüm firması tarafından imza altına alınan ambalaj atıklarının kaynağında toplanması konusundaki sözleşme yenilendi.

Temiz bir Çorlu için hizmetlerine devam ettiklerini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Sıfır Atık projesi çerçevesinde Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ve Çorlu Belediyesi Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında üretim atıkları hariç Atık Yönetimi Yönetmeliği'ndeki atık tanımına uyan her türlü ambalaj ve ambalaj malzemesinin (kâğıt, karton, plastik, metal, cam, kompozit vb.) kaynağında ayrı toplanması ve lisanslı ambalaj atıkları toplama ve ayırma tesisinde ayrıştırılarak değerlendirilmesi amacıyla Çorlu Belediyesi ve Bayrec Geri Dönüşüm Nakliyat Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi arasında yeniden üç yıllık bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

“Üç Yıl Süreyle Yeniledik”

Başkan Sarıkurt açıklamasının devamında, "Sıfır Atık projemiz kapsamında 2021 yılı haziran ayında ambalaj atıklarının evlerde ayrı ayrı toplanması ve evlerden alınabilmesi için Bayrec Geri Dönüşüm firması ile bir sözleşme imzalamıştık. Sözleşme kapsamında belediyemiz sınırları içerisinde ambalaj atıkları kaynağında ayrıştırılarak toplanmaya başlanmıştı. Aradan geçen üç yılın ardından sözleşmemizi üç yıl süreyle yeniledik. Ambalaj atıkları şehrimizin farklı noktalarında kurulan mobil atık getirme merkezlerinde toplanmaya devam edecek.

Tek Yetkili Firma: Bayrec Geri Dönüşüm

'Çorlu Sıfır Atık' mobil uygulamasının yanı sıra ambalaj atıklarını toplama konusunda daha önce olduğu gibi yine tek yetkili kuruluş Bayrec Geri Dönüşüm firması olacak. Firmanın 0549 281 59 59 numaralı iletişim hattına ulaşarak atıklarınızın evinizden alınması için kayıt oluşturmaya devam edilecek. Yaşanabilecek olumsuz durumlar karşısında hemşehrilerimiz şikâyet ve taleplerini belediyemizin 444 99 59 numaralı iletişim hattına ulaşarak iletebilecekler." dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sözleşmenin imzalanmasının ardından ambalaj atıklarının toplanılması konusunda yürütülen çalışmalar hakkında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Bayrec Geri Dönüşüm firması yetkililerden bilgi aldı.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    15.10.2024 14:16:16
  • Okuma Sayısı
    115

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l