Başkan Sarıkurt´tan Sokak Hayvanları Hakkında Önemli Açıklama

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 30 Temmuz tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip 2 Ağustos 2024 itibariyle yürürlüğe giren 160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında önemli bilgiler verdi.

Başkan Sarıkurt, yeni düzenlemenin sonucunda bundan önce olduğun gibi bundan sonra da Çorlu Belediyesi olarak üstlendikleri sorumlulukları büyük bir titizlikle yerine getireceklerini belirtti.

“Veterinerlerimiz ve Personelimiz Özveriyle Çalışacak”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt şu açıklamada bulundu:  “Çorlulu hemşehrilerimin hiç kuşkusu olmasın ki, bu yeni düzenleme ile Çorlu Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları büyük bir özenle ve titizlikle yerine getireceğiz.

Bu süreçte, Veteriner İşleri Müdürlüğümüzde görevli veterinerlerimiz ve personelimiz büyük bir özveriyle çalışacak, hayvan dostlarımızın en iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterecekler. Onların emeği ve çabası, bu süreçte bizlere güç katacak.

“Hayvan Bakımevimizi 1000 Hayvan Kapasitesine Çıkaracağız”

Trakya bölgesinin en modern hayvan kapasitesine sahip bakımevimiz, şu an için 600 hayvan kapasiteli olup acil olarak 1000 kapasiteye çıkarılması için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız.

Ayrıca, sahiplendirme çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bu noktada siz değerli hemşehrilerimize de büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. Hepimiz, sokakta yaşayan canlarımızın güvenli bir yuvaya kavuşmasını sağlamak için el ele vermeliyiz.

Çorlu Halkına “Satın Alma Sahiplen” Çağrısı

Tüm hemşehrilerimi sokaktaki canlarımızı sahiplenmeye ve ömürlük aileleri olmaya davet ediyorum. Her bir hayvanın sevgi dolu bir eve kavuşması, hepimizin ortak amacı olmalıdır.

“Hayvanların Toplanıp Uyutulması Gündemimizde Yok, Olmayacak da!”

Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, hayvanların toplanıp belirli bir süre içerisinde uyutulması gibi bir durum gündemimizde yoktur ve hiçbir zaman olmayacaktır. Bu doğrultuda tüm çalışmalarımızı hayvan dostlarımızın yaşam haklarına saygı duyarak ve onların refahını ön planda tutarak yürüteceğiz. Bu süreçte tüm halkımızın desteğine ve duyarlılığına güveniyoruz.”

Başkan Sarıkurt, süreçte tüm halkın desteğine ve duyarlılığına güvenerek Çorlulu vatandaşlara “YAŞATMAK İÇİN SAHİPLEN” çağrısında bulundu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    9.08.2024 17:15:44
  • Okuma Sayısı
    436

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l