Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un başkanlığında Çorlu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce dört ek gündem maddesinin meclis gündemine alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Ağustos ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve alınan kararlar şöyle oldu:

- 2024 Mali Yılı Ek Bütçesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Kadro, derece ve ünvan değişikliğinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

- Marmara Üniversitesi ile Okul Öncesi Eğitim Kurumu Protokolü yapma konusunda Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Okul Öncesi Eğitim Kurumu Protokolü yapma konusunda Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Tekirdağ Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünün, Hatip Mahallesi'nde Aile Sağlığı Merkezi yapılması için en az 1.000 m² alana sahip taşınmaz tahsisi talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Belediyemiz mülkiyetinde bulunan Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi 1200 no.lu parselde kayıtlı bulunan tesisin TESKİ Genel Müdürlüğü adına tahsis talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait İlçemiz, Önerler Mahallesi’nde yer alan parselin tahsis talebi konusu oy birliğiyle kabul edildi.

- İçişleri Komisyon Raporu Meclis Üyesi Erhan Yarar tarafından okundu ve komisyon kararı oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar planı değişiklikleri görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

- İmar Komisyonu raporu maddeleri Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından tek tek okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.

- Ek gündem maddesi olarak Meclis gündemine alınan Çorlu Mavi Yaka Mesleki Eğitim Merkezi İş Birliği Protokolü yapma konusunda Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Ek gündem maddesi olarak Meclis gündemine alınan "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Kadın Danışma Merkezi" olarak kullanılmak amacıyla Atatürk Kent Enstitüsü binasında yaklaşık 200 m² büyüklüğünde bir alanın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 3 yıl süresince bedelsiz tahsis edilmesi talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

- Ek gündem maddesi olarak Meclis gündemine alınan ilçemizde bulunan temel ve orta öğretim öğrencilerimize Çorlu Belediyesi Sınav Akademisi projesi kapsamında ücretsiz online eğitim desteği vermek amacı ile bedelsiz teknolojik yazılım kullanılabilmesi konusunda Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Ek gündem maddesi olarak Meclis gündemine alınan Hatip Mahallesinde yer alan "Kapalı Spor Salonunun" Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devir edilmesi ile ilgili protokol imzalama konusunda Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Ağustos ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu 20 Ağustos 2024 Salı günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

7.08.2024 17:09:01