/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Duyuru
3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu Gereğince Ölçü ve Tartı Aletlerinin Periyodik

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince 2(iki) yılda bir damgalanması gereken ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için müracaat dilekçelerinin kabulü 01 Ocak 2023 tarihinde başlamış olup 28 Şubat 2023 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Belediye Ölçü ve Ayar Memurlarınca periyodik muayeneleri yapılacak ölçü ve tartı aletleri şunlardır:

1. Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı Pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletler,
  2. Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden;
  1. Masa terazileri
  2. Asma teraziler
  3. Tek kollu kantarlar
  4. İbreli teraziler

Periyodik muayene için ölçü ve tartı aletlerinin “cinsi, çekeri, seri numarası, markası, modeli” beyanname formunda belirtilerek Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Salı Pazarı Ölçü ve Ayar Memurluğuna 28 Şubat 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar müracaatta bulunulması gerekmektedir.

Sayın halkımıza önemle duyurulur.