Zabıtadan Dilencilere Yönelik Operasyon

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, küçük yaştaki çocuklarını da kullanarak vatandaşlarımızın duygularını istismar eden ve şehrimizde trafik güvenliğini tehlikeye sokan dilencilere yönelik çalışma başlattı.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler esnasında resmî üniformayı görüp kaçan, trafik güvenliğini tehlikeye sokan dilencilerin yakalanması maksadı ile Zabıta Müdürlüğü tarafından sivil zabıta ekipleri oluşturularak şehir merkezi başta olmak üzere cami önleri ile araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu sokak ve caddelerde dilencilik yapan ve yakalanan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 33. Maddesince idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Denetimler esnasında yakalanan yabancı uyruklu dilenci şahıslar ise gerekli işlemlerin yapılması maksadı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

Dilendirilen Çocuklar İçin Özel Önlem Alınıyor

Tekirdağ Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğünün 04.09.2020 tarih ve 9799 Sayılı Çocuk Hizmetleri Uygulamalarına ilişkin karar ile ilgili genelge (2020/4) kapsamında, şehrimizin muhtelif noktalarında aileleri tarafından dilendirilen, su ve mendil satma, araç camı silme vb. şekilde çalıştırılan küçük yaştaki çocuklar, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından tespit edilip muhafaza altına alınarak ve dilencilik işinin tekrarlanması durumunda veli ya da vasilerine cezai işlem uygulanacağı hususunda gerekli uyarılar yapılarak ailelerine teslim ediliyor.

Vatandaşlarımızdan dilencilik yaparak haksız kazanç elde eden, dinî duygularını sömüren ve trafikteki vatandaşlarımızı rahatsız ederek trafik düzenini bozan kişilere itibar etmemelerini, bu tür durumları gördüklerinde polise ya da zabıta ekiplerine bildirmelerini önemle rica ediyoruz.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    18.09.2020 14:49:27
  • Okuma Sayısı
    1286

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l