Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un başkanlığında Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

• Çordaş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Kurulunda Belediye Başkanına temsil yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
  • Tekirdağ Valiliği il Tarım ve Orman Müdürlüğü, 6360 Sayılı Kanun kapsamında Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından tahsisen Belediyemiz adına devredilen mera, yaylak, kışlak, otlak, harman yeri ve umuma ait çayır vasıflı taşınmazların tapu kayıtlarının düzeltme yoluna gidilerek özel siciline kaydının sağlanması talebi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • İlçemizde bulunan bazı cadde ve sokakların içkili yer bölgesi dışına çıkarılması konusunun görüşülerek İçişleri Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.
  • Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan ve şehrimizdeki hava kirliliğine neden olan etmenlerin tespitlerinin, çözüm önerilerinin, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yapılan görüşmelerin ve pandemi sürecindeki çalışmaların yer aldığı rapor Komisyon Başkanı Alev Türk tarafından okunarak Meclis’in bilgisine sunuldu.
  • Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından okundu ve rapor maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.
  • İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • İmar Komisyonu Raporu, Meclis Üyesi Kemal Ergin tarafından okundu ve rapor maddeleri tek tek oylandı.
  • Plan ve Proje Müdürlüğü’nden gelen bir talep dilekçesinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • Çorlu Belediyesi ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği yapılacak çalışmalar için Çorlu Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

2.09.2020 16:36:44