Çorlu Belediyesi´nden Hazineye Dev Tahsis

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Çorlu Belediyesi Meclis Üyelerinin oy birliği ile alınan karar doğrultusunda yaklaşık 45 dönümlük arazinin T.C. Millî Savunma Bakanlığı'na tahsis edilmek üzere hazineye devredildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Seymen Mahallemizde yer alan ve mülkiyeti Çorlu Belediyesi'ne ait olan 105.000 metrekarelik alanın 44.883 metrekarelik kısmı T.C. Millî Savunma Bakanlığı'ndan gelen talebi Ağustos ayı olağan meclis toplantımızda değerli meclis üyelerimizle görüşerek karara bağladık.

"Dev Tahsis Oy Birliği ile Karara Bağlandı"

Çorlu Belediyesi Meclis Üyelerinin oy birliği ile alınan kararın ardından Seymen Mahallesi 101 ada ve 2 parseldeki 105 dönümlük arazimizin yaklaşık 45 dönümlük kısmı T.C. Millî Savunma Bakanlığımıza tahsis edilmek üzere T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredildi.

"Meclis Üyelerime Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum"

Silahlı kuvvetlerimizin önemli birliklerinden biri olan 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı'nı bünyesinde barındıran Çorlu'muz için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu tahsisin yapılmış olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu kararda imzası olan her bir meclis üyeme ayrı ayrı teşekkür ederim.

"Millet Bahçesi İçin de Tahsis Kararı Vermiştik"

Biliyorsunuz geçtiğimiz süre içerisinde Eski Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alanda belediyemize ait olan kısmın da vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak olan Millet Bahçesi için tahsis etme kararı vermiştik. Millet Bahçesi için kullanılacak olan belediyemize ait alanın yanı sıra birçok noktadaki varlıklarımızı halkımızın ve ülkemizin çıkarları için devretmekten ya da tahsis etmekten imtina etmedik. Bizler Çorlulular olarak devletimizin ihtiyaç duyduğu her an yanında yer aldık ve yer almaya da devam ediyoruz.

İnanıyorum ki bu alanda yapılacak olan her türlü yatırım önce Çorlu'muza sonra ülkemize değer katacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    18.08.2020 15:26:25
  • Okuma Sayısı
    3212

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l