Çevre ve Sağlık Komisyonu "Hava Kirliliği ve Koku" Gündemiyle Toplandı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu, Çorlu’da son günlerde artan hava kirliliği ve buna bağlı koku şikâyetleri ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya belediye meclis üyesi olan komisyon üyeleri Alev Ateş Türk, Bilun Karaevli Ertok ve Muzaffer Birdal ile Çorlu Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı ve Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Murat Sevgi katıldı.

Şehir içerisinde gece saatlerinde meydana çıkan ve Çorlu’nun farklı bölgelerindeki mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızca da yoğun bir şekilde hissedilen yanık plastik, solvent ve kimyasal kokusu ile ilgili şikâyetleri değerlendirmek üzere toplanan Çevre ve Sağlık Komisyonu, pandemi sürecinden normalleşme sürecine geçilirken tekrar artış gösteren kokunun kaynağının tespiti konusunda yetkili kurumlarla birlikte daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini planladı.

Vatandaşların Çorlu Belediyesi’ne ulaşarak kokudan ve kirlilikten şikâyetçi olduğunu belirten Başkan Sarıkurt, “Güzel kentimiz Çorlu’muzun sanayi bölgesi olması sebebiyle zaman zaman çevre ile ilgili hassasiyetlerimiz ön plana çıkıyor. Hava kirliliği ve buna bağlı olarak mahallelerimizde oluşan kötü kokularla ilgili sizlerden gelen şikâyetleri her zaman titizlikle takip etmekteyiz. Çorlu Belediyesi olarak da Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve bağlı bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişim kurarak vatandaşlarımızın şikâyetlerini bildiriyor ve ivedilikle önlem alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca Çevre ve Sağlık Komisyonu’muz ile de bu çalışmaların takibini sağlıyoruz.

Çorlu’muzda yaşayan her vatandaşımızın temiz bir çevrede yaşama ve temiz hava soluma hakkına sahip olduğunu önemle vurgulamak istiyorum. Çorlu’muz bizim geleceğimiz. Yaşayabileceğimiz başka bir Çorlu daha yok. Bu kent hepimizin, o yüzden kentimize hep birlikte sahip çıkmalıyız.” dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    30.07.2020 11:16:15
  • Okuma Sayısı
    2701

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l