Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.   

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un başkanlığında Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce 3 ek gündem maddesinin Meclis gündemine alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Temmuz ayı olağan meclisinde alınan kararlar şöyle oldu:

  • Çorlu Belediyesi mülkiyetindeki Seymen Mahallesi’nde bulunan bir parselin askeri alanda kalan kısmının ifrazından oluşan başka bir parselinin Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesi’ne devri talebi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • Saray Caddesi cephe düzenlemesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • Çorlu Belediyesi tarafından işletilen kafelerde uygulanan ücret tarifesinin güncellenmesi konusunun ara komisyonda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e verilen arada toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu yeni ücret tarifesini belirleyerek Meclis’in oylamasına sundu. Güncellenen ücret tarifesi oy çokluğuyla kabul edildi.
  • Kurban pazarı ücret tarifesi konusunun ara komisyonda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e verilen arada toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu ücret tarifesini belirleyerek Meclis’in oylamasına sundu. Kurban pazarı ücret tarifesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu maddeleri Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından tek tek Meclis’e okunup oylandı ve kabul edildi.
  • İmar Komisyonu Raporu maddeleri Meclis Üyesi Kemal Ergin tarafından tek tek Meclis’e okunup oylandı ve kabul edildi.
  • İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce uygulanan 2020 ücret tarifelerinden şehitlerimizin 1. derece yakınlarının muaf tutulması konusu Meclis’çe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
  • Katı atıkların bertaraf edilmesi için Çorlu Belediyesi’ne gerekli olan 800 litrelik arazöz aracının alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe talebinde bulunulması konusu Meclis’çe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
  • Katı ve sıvı atıkların kontrol alınması için kullanılan metal konteynerlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çorlu Belediyesi’ne hibe edilmesi için gerekli resmî talebin oluşturulması konusu Meclis’çe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    1.07.2020 17:12:49
  • Okuma Sayısı
    1215

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l