Sevimli Yavrularımız Yeni Ailelerine Kavuştu

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan ‘Yeni Bir Başlangıç’ projesi ile sevimli dostlarımız yeni ailelerine kavuşmaya devam ediyor.

Çorlu Belediyesi, Geçici Hayvan Bakımevi'nde yürütülen bakım ve tedavi çalışmalarının ardından sokak hayvanlarını sahiplendirmeyi özendirmek adına başlattığı proje ile bugüne kadar pek çok can dostumuz yeni yuvalarına kavuştu. Geçtiğimiz günlerde üç köpek yavrusu daha onları sahiplenmek için başvuran ailelerine teslim edildi.

‘Sizin Eviniz Onun Yuvası Olsun İster misiniz?’ düşüncesiyle yola çıkılan Yeni Bir Başlangıç projesi 2020 yılının ilk yarısı süresince 185 köpek ve 49 kedi vatandaşlarımız tarafından sahiplenildi. İç-dış parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanlar kısırlaştırma işlemlerinin yapılmasının ardından sağlıklarına kavuşurken, kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanlar daha sonra ücretsiz bir şekilde sahiplendiriliyor.

‘Sokak Hayvanlarımızı Önemsiyoruz’

Vatandaşların hayvan satın almak yerine bakımevinden sahiplenmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Güvenli yuvalarında yeni bir hayata başlamalarına imkân sağlayabilmek amacıyla sokak hayvanlarımızın sahiplendirilmesini önemsiyoruz. Onlar bizim can dostlarımız, yol arkadaşlarımız, ailelerimizin birer parçası. Hem dünyamızda hem de evlerimizde sevimli dostlarımıza hak ettikleri değeri fazlasıyla vermemiz gerektiğine inanıyorum. Unutmayalım ki, sahipleri tarafından çeşitli sebeplerle sokağa atılan ve sokakta dünyaya gelen can dostlarımız maalesef türlü zorluklarla baş başa kalıyor.

‘Yalnız Olmadıklarını Hissettirelim’

Eğer imkânımız varsa can dostlarımızı sahiplenelim ve onları aile sıcaklığında yaşatalım. İmkânlarımız el vermiyorsa da sokaktaki dostlarımızı besleyerek onlara yalnız olmadıklarını hissettirelim.” şeklinde konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    26.06.2020 14:24:40
  • Okuma Sayısı
    2231

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l