Başkan Sarıkurt Çevre Günü´nde Pedal Çevirdi

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü düzenlenen etkinlik ile kutladı. Etkinliğe bisikletiyle katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Temiz çevre bilincinin geliştirilmesi konusunda hepimize sorumluluk düşüyor.” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamak ve günün önemine dikkat çekmek amacıyla Çorlu Belediyesi gerçekleştirdiği etkinlik ile vatandaşların beğenisini topladı. Zaman zaman işe gelip giderken bisiklet ile ulaşım yolunu tercih eden Başkan Sarıkurt, bu kez Dünya Çevre Günü için pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’na bisikletleriyle gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, Belediye Meclis Üyeleri Öner Tekin ve Cüneyt Ergün ile bisiklet severler belediye personeli, belirlenen güzergâhta sürüş yaparak etkinlik alanına geldiler. Etkinlikte basın mensuplarına konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre kirliliğine dikkat çekmek için bugün arkadaşlarımızla pedal çevirdik, belediyeye bisiklet sürerek geldik.

‘Biz Doğayı Korudukça Doğa da Bizi Korur’

Sanayi kenti Çorlu’muzda çevre sorunlarına herkesten daha fazla eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sanayi atıklarının kirlettiği nehirlerimiz, havamız, ormanlarımız, meralarımız için hep tetikte olmalıyız ve kirliliğe sebep olan yanlış uygulamalara ve doğa talanına karşı birlikte mücadele etmeliyiz. O yüzden çevre ile ilgili bu önemli günler, kentimizde bir farkındalık yaratmak adına değerlendirilmesi gereken bir fırsattır. Gelin, hep birlikte bu fırsatları değerlendirelim. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur’. Atatürk’ün sözünü örnek alalım ve doğamızı korumak için hepimiz daha fazla özen gösterelim.” şeklinde konuştu.

Hediye Fidanlar Vatandaşı Mutlu Etti

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı. Etkinlik ile ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a teşekkür eden vatandaşlar, “Başkanımızın hediye ettiği fidanları bahçemize dikeceğiz. Hem bugünden hem de Başkanımız Ahmet Sarıkurt’un hatırası olacaklar.” diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    5.06.2020 11:20:35
  • Okuma Sayısı
    1576

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l