19 Mayıs Çorlu´da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Orjinal Resim

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çorlu'da gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 101. yıl dönümü kutlama programı Atatürk Meydanı'ndaki resmi çelenk sunma töreni ile başladı. Pandemi sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Vatandaşlar Balkonlarından Eşlik Etti

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelenginin İlçe Müdürü Abdülkerim Kasap tarafından anıta sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla son buldu. Pandemi süreci sebebiyle törene katılamayan vatandaşlar balkonlarından İstiklal Marşı'nı söyleyerek eşlik ettiler.

Bayram Havasını Yansıtan Şehir Turu Otobüsü

Törenin ardından saatler 11.00'ı gösterdiğinde motosiklet grubu öncülüğünde ve üstü açık şehir turu otobüsü eşliğinde Trakmot Motosiklet Kulübü Derneği üyelerinin de katılımıyla  oluşturulan kortej ile Çorlu halkının bayramı kutlandı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bayram coşkusunu yansıtan rengârenk otobüsten vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Oluşturulan rota ile tüm Çorlu'yu dolaşan Başkan Sarıkurt'un yanı sıra otobüsten vatandaşları selamlayan Coşkun Çelik Bandosu da eğlenceli konseriyle bayram kutlamasına renk kattı.

Sokaklar Müziklerle Yankılandı

11 ses yayın aracı saat 13.00 itibarıyla tüm cadde ve sokaklarda bayram coşkusuna renk katacak şarkılar çalarak, pandemi sebebiyle evlerinde kalan Çorlu halkına Milli Mücadele duygusu yaşattı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Havuzlar Mahallesi'nde ve Kırkova Caddesi'nde gerçekleştirilen bando konseri, dinleyicilerin keyifli zaman geçirmesini sağladı. Sokaklarda yankılanan müzik sesleri vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    19.05.2020 15:13:23
  • Okuma Sayısı
    2391

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l